Schimbare

In cadrul procesului de dezvoltare personala, fiecare persoana trece printr-o schimbare. Printr-un proces de optimizare, de valorificare superioara a resurselor personale si a potentialului propriu.

Putina lumea cunoaste insa faptul ca 90% din ceea ce facem intr-o zi, este aproape identic cu ce am facut in zilele precedente, ca rulam pe “pilot automat”, si ca orice schimbare ne bulverseaza. Exemplul cel mai concludent este cel al castigatorilor la loterie, care in loc sa se bucure si sa profite de sansa, au un soc adaptativ, care ii destabilizeaza complet. Adesea ei se izoleaza de lume, de familie, de prieteni, se tem ca pot fi jefuiti, fac atacuri de panica sau macar nevroze. E dovada vie a faptului ca orice schimbare, oricat de buna, este greu de suportat la inceput. Asa suntem creati, cu o reticenta mare la schimbare. Si in cazul emigrarii in state mai dezvoltate, pe posturi platite de 5-10 ori mai bine decat in Romania, socul schimbarii exista. La toata lumea. Si dureaza luni sau ani de zile. Unii se adapteaza mai rapid la nou, altii mai greu.

Acesta este motivul pentru care multe persoane la inceput REFUZA SCHIMBAREA. Chiar daca aceasta schimbare reprezinta un progres, un pas inainte, o dezvoltare personala sau financiara.

Frica de schimbare e o frica la fel ca si oricare alta, si se poate invinge usor, de regula atunci cand exista MOTIVATIA pentru schimbare. O puternica si reala MOTIVATIE!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s