Motivatie

Pentru a beneficia de o reala dezvoltare personala, e nevoie de o schimbare, iar acceptul fiecaruia pentru aceasta este declansat de MOTIVATIE.

Care este MOTIVUL real pentru care tu doresti sa faci o SCHIMBARE in bine in viata ta? Pentru ca (am explicat clar pe pagina “schimbare”), orice schimbare, fie si in bine, este dureroasa, sau cel putin neplacuta la inceput. Asa ca e nevoie de un IMPULS, de un MOTOR care sa te determine sa PROGRESEZI, sa VREI sa schimbi in bine viata ta! Chiar daca, pentru inceput, te vei simti mai mult sau mai putin inconfortabil.

Ne opunem cat putem oricarei schimbari, si asta involuntar si partial neconstient! Chiar si o avansare la serviciu, cu marirea de salariu aferenta, ne scoate din starea de calm, si chiar daca ne bucura, ne ridica multe semne de intrebare si nenumarate framantari.

Iar schimbarea vine dupa ce noi suntem dispusi sa o ACCEPTAM! Daca exista o MOTIVATIE REALA.

MOTIVELE schimbarii pot fi atat pozitive, cat si negative. Important e ca ele sa declanseze procesul de reala SCHIMBARE.

MOTIVELE pozitive pot fi si: dorinta de progres, de autoafirmare, de castiguri materiale sau spirituale, de competitie, de ambitie personala si confort superior.

MOTIVELE negative sunt adesea mai puternice si mai eficiente decat cele pozitive. Pierderile (partenerului, jobului, banilor, functiei, locuintei) ne pot uneori motiva si mobiliza la un nivel nemaiintalnit! Legea compensatiei functioneaza, si pierzand ceva valoros, primim in schimb altceva, uneori o LECTIE DE VIATA inestimabila, un IMPULS REAL de progres, de dezvoltare personala. Nu intamplator, persoanele de succes s-au aflat, la un moment dat in viata, intr-o situatie extrem de neplacuta, complet nefavorabila, sau de-a dreptul periculoasa, fapt care i-a determinat sa lupte, sa se zbata, si cu un efort substantial, sa depaseasca momentul, folosindu-si resursele la potentialul maxim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s