Domenii

Domeniile principale in care dezvoltarea personala ne ajuta mult sunt urmatoarele: viata personala, relatii de cuplu, relatii familiale, cariera, afaceri, sanatate, fericire, bunastare.

Modul prin care viata noastra se schimba in urma unui demers de dezvoltare personala ar putea fi legat de domeniile urmatoare:

– AUTOCUNOASTEREA – devenim mai CONSTIENTI, mai RESPONSABILI, stim cine suntem, si mai ales incotro vrem sa mergem. Cu mai mult CURAJ.

– RELATII INTERUMANE – invatam mai multe despre modul de gandire al omului, si invatam sa fim atenti si la necesitatile celor din jur. Mai EMPATICI. Prin urmare, pe viitor ne vom gestiona mai bine emotiile, comportamentul si interactiunile cu altii. Vom sti sa evitam conflictele, sau sa le atenuam.

– RELATIA DE CUPLU – intelegand mai bine partenerul, modul lui de gandire, si gestionand corect propriile noastre reactii la situatiile neplacute sau tensionate, vom avea o relatie de cuplu calitativ superioara, si automat, o viata mai fericita.

– CARIERA – avand o abilitate crescuta de relationare cu cei din jur, vom avansa rapid in cariera, chiar daca asta inseamna sa ne schimbam locul de munca, sau uneori profesia si activitatea de baza! Vom sti instinctiv ce e bine si ce nu, unde gresim, si mai ales vom inceta sa repetam greselile de pana acum, odata ce le-am identificat si constientizat.

– AFACERILE – vom invata ca o afacere este un lucru bun, si ca e accesibila oricarei persoane, fiind ceva total diferit de conceptia gresita care se refera la foloase necuvenite, sau imbogatire frauduloasa.

– SANATATEA – vom fi mai atenti cu propria sanatate, deoarece incepem sa intelegem ca este MAI IMPORTANTA decat beneficiile financiare temporare. Astfel ca vom inlocui treptat sau imbunatati acele activitati si obiceiuri care ne pun in pericol real starea de bine si functionarea propriului organism.

– FERICIREA – va fi accesibila, odata ce invatam sa eliminam starile pe care singuri le provocam, sau situatiile pe care pana acum le-am acceptat, deoarece nu stiam ca exista posibilitati reale de schimbare. Prin simpla resetare a gandirii negative, lasam loc gandurilor pozitive sa intre in viata noastra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s