Curaj

Pentru a incepe un demers de DEZVOLTARE PERSONALA, e nevoie de CURAJ. Culmea e ca nu risti mare lucru (2 ore din timpul tau), nu te costa nimic (daca nu doresti, nu platesti absolut nimic), si nu te mananca nimeni 🙂 Vei cunoaste alte persoane care vor mai mult in viata, si vei fi influentat de grup in bine !

In afara de cazul in care ai agorafobie, si ti-e incomod sau dificil sa stai in aceeasi sala cu un grup de alte 10-15 persoane, riscurile tale sunt nule.

Din practica, cele mai mari riscuri sunt:

– sa asculti de comoditatea ta – de ce as iesi din casa, daca pot sa ma uit la TV sau sa ma odihnesc? Raspunsul e simplu, iesi din casa doar daca vrei SA ACTIONEZI, sa progresezi, sa iti ridici nivelul calitativ al vietii. Daca esti multumit cu tine insuti, si ai atins maximul de dezvoltare posibil, atat financiar, cat si in relatiile cu cei din jur, atunci da, iti poti permite sa fii foarte comod 🙂

– sa asculti sfaturile binevoitorilor negativisti si critici – la randul lor persoane preocupate foarte putin de dezvoltarea lor personala si profesionala, sau ajunsi la o varsta la care blazarea face parte din obiceiul lor de o viata. Le vei asculta uneori, daca CELE MAI IMPORTANTE 5 PERSOANE din viata ta sunt din categoria mai sus mentionata. Pentru ca suntem suma acelor 5 peroane foarte apropiate cu care ne petrecem timpul – familie, colocatari, colegi de munca, apropiati. Ne comportam adesea asemeni lor. Iar ei ne transmit, involuntar, o parte din succesul sau insuccesul lor, ei avand intotdeauna grija sa ramanem mereu la nivelul lor de dezvoltare, si la stilul lor de viata – chiar si cand exista mari diferente de varsta, mentalitate sau de generatie.

– sa te domine inconsecventa – si incapacitatea de a retine un termen, o ora, o intalnire. Este o trasatura tipica societatii occidentale, in care suntem spalati pe creier prin procedeul de BOMBARDAMENT INFORMATIONAL. In acest caz, veti uita anumite lucruri, indiferent de importanta lor, si veti face ceea ce faceti zilnic, ceea ce v-ati obisnuit (munca, odihna, televizor, jocuri PC, Facebook, ziare, stiri, filme), intrand astfel intr-un cerc vicios din care se poate iesi doar cu un mic efort. Cu mult CURAJ. Si determinare (SAU NEVOIE) de a SCHIMBA CEVA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s